UrbSTEAM

Erasmus + changes lives
EU flag 2
Τhe material of the project reflects only the author’s views. The European Commission’s support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission or the Hellenic National Agency cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Διδασκαλία STEAM μέσω Urban GardenBased Learning στο νηπιαγωγείο

Κωδικός Έργου: 2021-1-EL01-KA220-SCH-000034476

Σχετικά

Ο στόχος του έργου είναι να διδάξει το STEAM χρησιμοποιώντας πρακτικές δραστηριότητες σε αστικούς κήπους και ενσωματώνοντας αξίες permaculture. Το STEAM είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στη μάθηση που απαιτεί δύο ή περισσότερα πρότυπα από την Επιστήμη, την Τεχνολογία, τη Μηχανική, τα Μαθηματικά και τις Τέχνες να διδάσκονται ΚΑΙ να αξιολογούνται μεταξύ τους. Οι συμμετέχοντες (παιδαγωγοί και παιδιά) θα εξοικειωθούν με τον χώρο ενός κήπου ως ένα πλούσιο περιβάλλον διδασκαλίας και μάθησης σε όλο το πρόγραμμα σπουδών, ειδικά στο πεδίο STEAM. Θέματα οικολογικής και κοινωνικής δικαιοσύνης θα πλαισιώσουν όλες τις πτυχές του έργου, με ιδιαίτερη έμφαση στη θέση του δασκάλου (προσωπική, πολιτιστική και γεωγραφική θέση και ταυτότητες) στην εκπαίδευση στον κήπο. Η εκτεταμένη ενασχόληση με τις πρακτικές κηπουρικής, οι δραστηριότητες προετοιμασίας φαγητού (συμπεριλαμβανομένου του φαγητού!) και ο κριτικός διάλογος θα είναι οι παιδαγωγικοί τρόποι εξερεύνησης σε όλο το έργο. Η ιδέα είναι να υποστηρίξει, να κλιμακώσει τις πρωτοβουλίες ύπαρξης ή να καταλύσει νέες δράσεις που σχετίζονται με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) στην εκπαίδευση και ιδιαίτερα στην προσχολική ηλικία. Ενώ υπάρχουν εκατοντάδες παιδαγωγικές ιδέες για δραστηριότητες στην τάξη, υπάρχει ένα κενό στην εφαρμογή κατάλληλων για την ηλικία δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό το έργο γεφυρώνει το χάσμα περιγράφοντας λεπτομερώς τον καλύτερο τρόπο ενσωμάτωσης της Αστικής Κηπουρικής στη διδασκαλία και τη μάθηση, ειδικά στην προσχολική ηλικία. Προσπαθούμε να δυναμώσουμε τα μέσα εφαρμογής του STEAM, χρησιμοποιώντας τον κήπο ως συν-δάσκαλο στην προσχολική ηλικία

Στόχοι

Οι στόχοι του έργου UrbSTEAM είναι:

  1. Να δώσει την ευκαιρία σε τουλάχιστον 150 εκπαιδευτικούς (30 συμμετέχοντες ανά χώρα-εταίρο) να κατανοήσουν και να εργαστούν με τη μεθοδολογία που βασίζεται στον κήπο για τη διδασκαλία του STEAM σε μαθητές νηπιαγωγείου και να τους γνωρίσουν τις αρχές της προμαλτουρίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.
  2. Να εξοπλίσει τους εκπαιδευτικούς με το κατάλληλο υλικό/πόρους ώστε να προσφέρουν μάθηση με βάση τον κήπο για εκπαίδευση STEAM σε νεαρή ηλικία χρησιμοποιώντας τους πόρους από μια καινοτόμο ψηφιακή πλατφόρμα – εργαλειοθήκη β. Για να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά, έρχονται σε επαφή με τη φύση, η εκπαίδευση STEAM και γίνονται οι μελλοντικοί φορείς αλλαγής προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον
  3. Να αναπτύξει το ενδιαφέρον των παιδιών και την εκτίμηση για τη φύση και το STEAM.

Ομάδα-στόχος

Το έργο έχει τρεις κύριες ομάδες-στόχους:

  1. Νηπιαγωγοί (άμεση ομάδα στόχου)
  2. Παιδιά προσχολικής ηλικίας στις οποίες η άμεση ομάδα θα πιλοτάρει με τα παραδοτέα του έργου (έμμεση ομάδα στόχου).
  3.  Υπάρχει επίσης μια άλλη έμμεση ομάδα στόχος που είναι οργανισμοί που ενδιαφέρονται να εφαρμόσουν πιλοτικά τα παραδοτέα του έργου εντός των οργανισμών τους: νηπιαγωγεία, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, σύλλογοι δασκάλων κ.λπ.

Αποτελέσματα

Το έργο θα αναπτύξει 3 αποτελέσματα από 6 οργανισμούς εταίρους που συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη:

1.Εγχειρίδιο βέλτιστων πρακτικών για τη μάθηση στον κήπο και την ανάπτυξη Εκπαιδευτικού υλικού

2. Ηλεκτρονική εργαλειοθήκη UrbSTEAM με πηγές για εκπαιδευτικούς

Μπορείτε να βρείτε την εργαλειοθήκη μας εδώ

3. Ανάπτυξη της διαδραστικής πλατφόρμας UrbSTEAM

EU flag 2
Τhe material of the project reflects only the author’s views. The European Commission’s support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission or the Hellenic National Agency cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
Erasmus + changes lives

Εταίρους

Contact Us
First
Last