UrbSTEAM

Nastava STEAM-a kroz učenje temeljeno na urbanom vrtu u vrtiću

Kod projekta: 2021-1-EL01-KA220-SCH-000034476

O

Cilj projekta je poučavati STEAM koristeći praktične aktivnosti u gradskim vrtovima i integrirajući vrijednosti permakulture. STEAM je integrirani pristup učenju koji zahtijeva da se dva ili više standarda iz znanosti, tehnologije, inženjerstva, matematike i umjetnosti poučavaju i procjenjuju međusobno. Sudionici (odgojitelji i djeca) će se upoznati s vrtom kao bogatim okruženjem za poučavanje i učenje kroz plan i program, posebno iz područja STEAM-a. Ekološki i socijalni aspekti pravde će oblikovati sve aspekte projekta, s posebnim naglaskom na ulogu učitelja (osobno, kulturno i geografsko pozicioniranje i identiteti) u obrazovanju u vrtu. Obuhvatno sudjelovanje u praksama vrtlarenja, pripremi hrane (uključujući i jedenje!) i kritički dijalog bit će pedagoški načini istraživanja tijekom projekta. Ideja je podržati postojeće inicijative ili potaknuti nove akcije koje se odnose na 17 ciljeva održivog razvoja (engleski: SDG – Sustainable Development Goals) u obrazovanju, posebno u predškolskom odgoju. Iako postoji na stotine pedagoških ideja za aktivnosti u skupini, nedostaje primjena primjerenih aktivnosti na otvorenom prostoru. Ovaj projekt nadomješta tu prazninu detaljnim opisom najboljeg načina integracije urbanih vrtova u poučavanje i učenje, posebno u predškolskom odgoju. Pokušavamo ojačati načine implementacije STEAM-a koristeći vrt kao suučitelja u vrtiću.

Ciljeva

Ciljevi UrbSTEAM projekta su sljedeći::

  1.  Omogućiti najmanje 150 odgojitelja (30 sudionika po partnerskoj zemlji) da razumiju i rade s metodologijom poučavanja STEAM-a u vrtu za djecu predškolske dobi te ih upoznati s načelima permakulture i održivog razvoja.
  2. Opremiti odgojitelje odgovarajućim materijalima/izvorima kako bi mogli provoditi učenje u vrtu za STEAM obrazovanje u ranoj dobi koristeći resurse s inovativne digitalne platforme – alata b. Za djecu, omogućiti kontakt s prirodom, STEAM obrazovanje te da postanu budući nositelji promjene prema održivoj budućnosti.
  3. Razviti interes djece za prirodu i STEAM te ih potaknuti na poštovanje istih.

Ciljna skupina

Projekt ima tri glavne ciljne skupine::

  1. Odgojitelji (izravna ciljna skupina)
  2. Djeca predškolske dobi s kojom će izravna skupina provoditi pilot-projekt s rezultatima projekta (neizravna ciljna skupina)
  3. Također će postojati i druga neizravna ciljna skupina koju čine organizacije koje su zainteresirane za pilotiranje rezultata projekta unutar svojih organizacija: vrtići, kreativne radionice za djecu, udruge odgojitelja, itd.

Rezultati

Projekt će razviti 3 rezultata u kojima će aktivno sudjelovati 6 partnerskih organizacija u razvoju::

1.Priručnik najboljih praksi o učenju temeljenom na vrtu i razvoju edukacijskog materijala

2. UrbSTEAM online alat s resursima za odgojitelje

Naš komplet alata možete pronaći ovdje

3. Razvoj interaktivne platforme UrbSTEAM

Partnere

Contact Us
First
Last